Sunday, August 22, 2010

In Love With Cintiq!

Aku sekarang di landa kemaruk CINTIQ 21UX.Apakah bendanya ini?Mungkin korang pernah tengok orang lukis kat Pad kelabu (atau putih atau hitam etc)sambil fokus di monitor pc.Cintiq ni,kita lukis direct di monitor.Lebih feel dan accurate dengan lukis real.
Dulu aku tak pandang sgt pasal aku tak into digital art sgt tapi selepas 3 tahun pakai Wacom aku dah start jatuh cinta ngan Cintiq.Masa tu aku rasa aku tak memerlukannya memadai ngan Wacom aje.Tapi sekarang kerja aku require kepantasan dan demand untuk menghasilkan kerja yg terbaik dan aku pasti Cintiq adalah pencetus perasaan itu.Harga memang mahal gila...tapi aku sanggup mengumpul dari sekarang untuk memilikinya di meja kerja aku ini atau so called my own studio nih.Doakan aku berjaya memiliknya kerana pasti aku akan memaksimakan skill aku melaluinya.Oh Cintiq.....


video