Saturday, September 24, 2011

Redah Belukar Yang Tak Sudah.....




Aku masih sedang berusaha menyiapkan kerja2 ku yang terbengkalai semenjak bulan puasa hari tu.Aku juga sedang mengawal mood aku yang agak tak berapa stabil sekarang.Ye lah,kalau tak kawal aku boleh jadi malas semula dan kerja jadi makin terdrag.Bila dah drag duit takde bila duit takde paham2 je lah cemana nak handle bil dan hutangkan.

Penjualan komik selepas Raya agak sedikit slow memandangkan kesibukan yg melanda namun minggu lepas aku bawak komik Andika jual di IPCC 2011 dan alhamdulillah penjualannya telah berjaya buat aku beli seluar celoreng idaman aku kat Uniqlo hahaha!

Tentang IPCC 2011 kali ini memang sengit dan menarik! Aku akui tak tgk semua contestant present sebab aku kejap rayau masuk bilik animation dan kejap rayau masuk bilik komik.Tapi everytime aku masuk mana2 bilik ni,most of the group/company has shown great presentation and ideas.Memang aku dapt rasakan pertarungan idea di antara mereka2 ini.Mutu presentation juga makin improve dan meyakinkan.Judge juga makin tegas namun tetap profesional.

Melihat rakan2 present ngan idea2 mantap dan menang memboost spirit aku secara terus!Namun aku terpaksa siapkan kerja terbengkalai aku ni dulu.

Selain itu apa yang terbaru ialah aku berjaya dapat booth untuk jual komik ANDIKA di COMIC FIESTA 2011 di KL Convention Centre.Bersama join ngan aku nanti ialah komik SAGA dan Tangh dengan ARTBOOK nya.

Kekadang rasa sedih bila kita rasa kita bawak produk kita ni secara solo dan macam takde orang yang care about it.Bila tgk kat facebook dan event mereka di mention dan di selit ke dalam iklan...tapi pasal itu jugaklah aku berazam untuk terus pergi tanpa sokongan diorang.Maybe produk aku tak cukup prestige untuk diorang.Takpe.Biar aku buktikan level produk aku tinggi mana.

2 comments:

Kai Kasim said...

Nnti aku tlg promote komik andika kat laman blog aku bro... ^_^

Nanzo said...

Thanks Kai...tapi apa yg aku maksudkan tu bukan person....hehe.